Please scroll down for English recipe
Imi place foarte tare combinatia dintre ciuperci si blue cheese asa ca m-am gandit sa prepar rapid o tarta cu ciuperci ca urma sa am musafiri. Am cautat o reteta simpla si cea mai apropiata a fost reteta aceasta, insa modificata dupa gustul meu.
Ingrediente:
Pentru aluat :
1 ou
125 g unt
250 g faina
sare
Pentru umplutura:
500 gr ciuperci
50 gr blue cheese (puteti renunta)
1 ceapa
5 oua
150 gr smantana
parmezan pt deasupra (cascaval ras)
patrunjel verde
sare, piper
Cum se face:
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se da la rece cel putin 30 de min.
Intre timp ne ocupam de umplutura, curatam legumele, taiem ceapa marunt si ciupercile felii, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Batem ouale, adaugam smantana si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Calim in o lingura de unt ceapa impreuna cu ciupercile, cat sa se inmoaie putin.
Tapetam tava pentru tarta cu unt si faina foarte bine, scoatem aluatul de la rece, il intindem in forma, intepandu-l cu furculita din loc in loc (pt a nu se umfla) si il dam la cuptor la temperatura potrivita timp de 10 min (370F).
Scoatem aluatul din cuptor si incepem sa umplem tarta mai intai cu blue cheese din loc in loc
Peste branza, punem ciupercile cu ceapa (scurse de zeama pe care o lasa), turnam amestecul de oua cu smantana peste, presaram parmezan si patrunjel verde deasupra si dam la cuptor la foc potrivit timp de 45 de min.
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Bon appetit!
English version
Ingredients:
For the dough:
1 egg
125 gr butter
250 gr flour
salt
For the filling:
500 gr mushrooms
50 gr blue cheese
1 onion
5 eggs
150 gr sour cream
Parmezan
parsley leaves
salt, pepper
How it's made:
For the dough we mix together all the ingredients and we place the resulted dough in the fridge for at least 30 minutes.
Meanwhile we start preparing the filling: we peel the vegetables, we chop the onion and parsley and slice the mushrooms. We then mix the eggs, we add the sour cream, mix, and spice with salt and pepper.
In a pan, we heat up 1 tablespoon of butter and add the onion and mushrooms, just for a minute or two, so they can loose the volume.
After we butter the tart form, we take the dough from the fridge and we roll it into the form, making some small with a fork on the bottom and we place it in the preheated oven at 370 degrees for 10 minutes.
After 10 min, we take the tart out of the oven and we start adding the filling, first some blue cheese on the bottom, then we add the onion with mushrooms, the eggs with sour cream, we sprinkle some parmesan cheese on top and chopped parsley and we place it in the oven for 45 minutes.
When it's golden brown take the tart out of the oven and let it cool down. Bon appetit!
Si a fost foaaaaarte gustoasa!...
ReplyDeletePrimul post de pe acest blog si primele urari de bine! Mult succes in aceasta frumoasa initiativa de a impartasi cu toata lumea retete delicioase! O initiativa demna de laudat si un pas evident cu dreptul in aceasta directie!...
ITI DORESC MULT SUCCES SI MULT FUN CU BLOGUL! ;)
HDR
Multumesc pentru urare si sper sa am fun intr-adevar :)
ReplyDeletewow. super
ReplyDeleteE foarte gustoasa Alice, sper sa o incerci! Multumesc pentru apreciere!
ReplyDeleteeu o sa o incerc sigur............ca am devenit fan tarte !!!!
ReplyDeletemie mi-e frica sa fac tarte..n-am tava, n-am experienta...n-am...
ReplyDeleteMonya, sper sa o incerci ca e tare gustoasa, poti praz in loc de ceapa daca vrei o aroma mai intensa...si eu m-am dat pe tarte, sunt practice si simplu de facut, nu? Multumesc pentru vizita!
ReplyDeleteAlice, poti pune compozitia si intr-o tava de chec,e foarte buna si practica, doar sa o tapetezi foarte bine, cat despre dificultate, te asigur ca nu e greu deloc (nici eu nu am foarte multa experienta). iti doresc o zi frumoasa!
ReplyDeleteFoarte frumoasa ti-a iesit si cred ca e minunata combinatia ta!
ReplyDeleteIti urez mult succes cu bloguletul! Eu te-am adaugat deja in listuta mea!
Te pupic cu drag!
Multumesc mult pentru urare si pentru inspiratie Iulia! O sa te adaug si eu in lista mea, tu esti veterana :)
ReplyDeletece buna e
ReplyDeleteMa bucur ca iti place Anonim :)
ReplyDelete