Please scroll down for English version
Boeuf Stroganoff este o reteta clasica foarte raspandita in intreaga lume cu o istorie interesanta si una dintre mancarurile mele preferate. Chiar daca suna sofisticat, aceasta e o mancare foarte simplu de facut si foarte aromata cu care va puteti impresiona invitatii.
Ingrediente:
500 g muschi de vita
250 g ciuperci albe
1 ceapa
1-2 lingurite mustar Dijon
1/2 lingurita pasta de tomate
200 g smantana
unt pentru sotat
patrunjel verde
sare, piper
Cum se face:
Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri.
Intr-o tigaie, incingem carnea in 3 linguri de unt si o lasam sa se soteze pana cand scade tot lichidul.
Intr-o cratita punem la calit in 3 linguri de unt ceapa, iar cand devine translucida, adaugam ciupercile.
Cand ciupercile s-au inmuiat, adaugam carnea de vita, punem 200 ml apa si le lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.
Dupa 15 minute, luam de pe foc si adaugam mustarul, bulionul si smantana, condimentam si amestecam, punem din nou pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cu orez, paste, sau in cazul nostru, cu mamaliga si un pahar de vin. Bon appetit!
English version
Beef Stroganoff is a classic recipe spread all across the world with a very interesting history, and one of my favourite recipes. Even though it sounds very sophisticated, it gets easily prepared and it's very flavourful.
Ingredients:
500 g beef meat
250 g mushrooms champignons
1 onion
1-2 teaspoons dijon mustard
1/2 teaspoon tomato paste
200 g sour cream
butter for frying
fresh parsley leaves
salt, pepper
How it's made:
First of all, we wash the meat, and cut it in strips. We chop the onion and peel and slice the mushrooms.
In a pan, we add butter and we fry the meat, and we continue to do that until all the water evaporates, and then we set it aside.
In a pot, we add butter and we fry the onion a little bit, we add the mushrooms, we fry them together for a minute, and after that we add the cooked meat, we pour 200 ml water and let them boil all together slowly.
After 15 minutes, we set aside, we add the mustard, the tomato paste and sour cream, we stir, and continue boiling for 2-3 minutes until the sauce thickens. When it has the consistency we want, we add the chopped parsley.
Serve with rice, pasta or home made polenta in our case. Bon appetit!
bine ai venit , imi pare bine ca mai intalnesc alte romance, stabilite in canada :)sper sa-ti placa lumea aceasta a "blogaritului"...e frumos ca-ti faci si prietene, ce-i drept virtuale... dar parca suntem asa o familie mai numeroasa, incepem sa ne cunoastem mai bine....plus sunt atatea doamne talentate, cu niste blog-uri minunate! merci pentru vizita de azi....si iti doresc spor la gatit si cat mai multi "urmaritori":)))pupici!!!!
ReplyDeleteMultumesc tare mult pentru comentariu Just me :) Da, e dragut si pt mine sa mai intalnesc alte bucatarese stabilite pe meleagurile acestea care au bloguri culinare, ca pe langa retetele expuse, imi mai dau si diverse idei; imi place tare mult blogul tau, ai experienta, nu gluma :)...iti doresc o nastere usoara maine si sa va bucurati de cel mic!
ReplyDeleteDe mult ma bate gandul sa fac si eu un beouf stroganoff, insa pana acum nu am gasit timpul necesar. Imi place carnea de vita foarte bine fiarta, si asta inseamna cateva ore bune de fierbere, dar vad ca tu ai gasit o reteta mult mai usoara si mai rapida decat ceea ce am eu prin cartile de bucate de pe vremuri. Cred ca o sa aplic metoda, pupici! :)
ReplyDeleteOana, e o reteta foarte gustoasa, doar ca trebuie aleasa carne de vita frageda, ca sa se prajeasca usor si sa nu ramana tare; ma bucur ca m-ai vizitat si daca incerci reteta sa-mi spui cum ti-a iesit. te pup!
ReplyDeleteDaca am noroc, poate chiar in acest weekend o incerc ;) te pup si eu!
ReplyDeleteO ce bine arata beouf stroganoff!... ce idee buna sa o servesti cu mamaliga, cred ca merge foarte bine.
ReplyDeleteThank you for your visit, recently. I am enjoying your blog tremendously:). Have a wonderful day!
Hi Ellie, ma bucur ca ai revenit :) Boeuf Stroganoff merge foarte bine cu cartofi, orez, paste, si de curand am descoperit cu mamaliga, super merge!
ReplyDeleteImi place tare mult tot ce postezi, atentia cu care prezinti fiecare detaliu si pozele, pozele pe etape ma incanta, deoarece pt incepatori ca mine e foarte util sa vad pe etape cum se prepara, asa ca multumim!
I love boeuf Stroganoff but haven't made it in a long time, it's such a great winter dish, thank you for reminding, I should definitely make it this week. :)
ReplyDeleteMegi, thank you for stopping by and I really hope that this recipe tastes similar to the one you remember :)
ReplyDeleteCa de obicei, pornesc de la reteta de baza dar mereu după ce termin am impresia ca am uitat ceva.... de data aceasta am uitat mustarul dar nu e nimic... a ieșit foarte buna, colegii au cerut chiar si supliment ...
ReplyDelete:) mustarul face o diferenta placuta anonimule :) ma bucur ca v-a placut!
ReplyDelete