Saturday, February 12, 2011

Tarta alpina cu mere (Apple Tart)

Share
Please scroll down for English version
  

     Cand il intreb pe sotul meu ce doreste la breakfast, raspunsul e acelasi: "OMLETA" :)).  Pentru mine insa, de mult timp incoace micul dejun a devenit ceva usor, gen cereale cu iaurt, tot felul de placinte sau checuri insotite de cafeaua cea de toate zilele :) Aceasta tarta face parte din aceasta categorie, e foarte rapida si merge foarte bine cu un pahar cu lapte sau cu cafea. Reteta este preluata de pe blogul Laurei Adamache, unul dintre blogurile mele preferate.


  Ingrediente:

   
    220 gr faina
    100 gr zahar tos
    100 gr unt
    2 oua
    6 linguri lapte
    1 plic zahar vanilat
    1 plic praf de copt 
    3 mere                                          
    miere pt uns (eu nu am pus)


Cum se face:

  Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca.
  Mixam ouale cu zaharul pana devin crema, adaugam untul topit (rece), laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam aluatul obtinut (trebuie sa aiba o consistenta mai groasa) intr-o forma tapetata cu unt si faina si o nivelam la suprafata.


  Deasupra asezam merele taiate sferturi si crestate in patratele, le afundam putin in aluat si le presaram cu zahar.


 Dam tava la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute. Cand e rumenita o scoatem si o lasam sa se raceasca. Bon appetit!



English version

     When I ask my husband what he wants for breakfast, I get the same answer: "Omelet" :)). For me though, breakfast has lately become something more light, like cereals with yogurt, or maybe some pie or cake which go very well with my morning coffee :) This tart is part of this category, it's very easy to make and goes well with milk or coffee. The recipe is from Laura Adamache's blog, one of my favourite blogs.


Ingredients:

      220 gr flour
      100 gr sugar
      100 gr butter
      2 eggs
      6 tablespoons of milk
      vanilla
      1/2 teaspoon baking powder
      3 apples


How it's made

      First melt the butter and let it cool down.
      Mix the eggs with the sugar untill they look like a cream, add the melted butter, milk and gradually add the flour combined with the baking powder. Put the dough (it has to be a little thick) in a tart dish (which you had to butter and flour before), and flatten the surface nicely.
      Place the quartered apples (you can make a model like I did) above the dough and slightly press them in the dough and sprinkle some sugar on them.
      Place the tart dish in the preheated oven at 360 degrees for 30-40 minutes. Take it out of the oven, let it cool down, and serve warm. Bon appetit!

6 comments:

  1. Asta e o placinta care merita facuta, doar ca eu as taia merele feliute subtiri sau chiar le-as rade. O zi frumoasa! :)

    ReplyDelete
  2. Arata exceptional!! Iti multumesc ca ai incercat-o. Ma bucur mult ca ti-a placut.

    ReplyDelete
  3. Oana D, multumesc pt apreciere, o sa fac si cu mere taiate mai subtire, sigur ar fi mai aromata!

    ReplyDelete
  4. Laura, iti multumesc eu pentru toate retetele bune pe care le faci si cu care ne inspiri! O seara frumoasa iti doresc!

    ReplyDelete
  5. am facut tarta ..grozava./
    voiam sa o fac pe cea cu fructe si crema de vanilie care arata incredibil dar nu am avut fructele necesare.. o voi face si pe aceea la primavara ...;))
    /te pup si iti urez o zi frumoasa./
    Isa.

    ReplyDelete
  6. Isa, ce bine ca ti-a iesit si ti-a placut! e o tarta usoara si nu necesita multe ingrediente; tarta cu fructe si crema e la fel, foarte simplu de facut si poti schimba fructele in functie de ce gasesti acum,categoric va iesi foarte gustoasa! Te pup cu drag si o saptamana frumoasa sa ai!!!!

    ReplyDelete

Astept comentariile voastre cu mult drag, pentru ca sunt foarte importante pentru mine si ma bucura de fiecare data! Va multumesc mult! (I'm always waiting to see the comments on my posts, they're very important to me and they make me smile each time! Thank you so much!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...