Din cauza caldurii maxime ce a cuprins Toronto saptamana trecuta, cand s-au simtit si peste 49 grade Celsius, trebuie sa recunosc ca mi-a scazut de tot dorinta de a trebalui prin bucatarie, de aceea am lipsit putin de pe blog...dar I'm back now si cu ce altceva daca nu cu un tort super fin si aromat de vara ce te face realmente sa visezi! Desi pozele nu mi-au iesit tocmai bine, tortul a fost o minunatie, combinatia de arome este absolut divina!
Because of the hot weather from last week, when in some days it felt like 49 degrees C, I have to admit that my desire to cook was pretty absent, that's why I didn't post anything for a while now...but I'm back now and what else could I post if not a gorgeous cake recipe, a very elegant and flavorful summer cake that makes you dream! though the pictures aren't really good, this cake was wonderful, the flavor combination is divine!
Ingrediente/Ingredients:
1 blat de tort din 3 oua pt o tava de 23 cm diametru, puteti vedea aici cum se face/1 sponge cake for a 23 cm round cake pan, you can see here how it's made
250 g mure/250 g blackberries
2 piersici/2 peaches
1 lingura flori de musetel/1 tablespoon with chamomile buds
60 ml apa/60 ml water
500 ml frisca lichida/500 ml liquid cream
20 g gelatina/20 g gelatine
80 g zahar/80 g sugar
fructe pt decor/fruits for decoration
Cum se face/How it's made:
Mai intai facem pandispanul din 3 oua. Il lasam sa se raceasca pe un gratar si ne apucam de mousse-uri.
Mousse-ul de piersici si musetel:
Fierbem 60 ml apa cu florile de musetel 2-3 minute.
We first make the sponge cake. We let it cool on a rack and we start making the mousses.
Peach and Chamomile mousse:
We simmer 60 ml water with the chamomile buds for 2-3 minutes.
Strecuram ceaiul obtinut si lasam sa se raceasca.
Curatam piersicile de coaja si le zdrobim cu un mixer vertical pana obtinem un suc gros.
We drain the tea and we let it cool.
We peel the peaches and we blend them with a vertical blender until we obtain a thick juice.
Adaugam 40 g de zahar si ceaiul de musetel si amestecam. Dizolvam 10 g de gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o incorporam in sucul de piersici.
We add 40 g sugar and the chamomile tea to the juice and we stir. We dissolve 10 g of gelatine according to the instructions on the package and we gently add it to the juice.
Mixam 250 ml frisca si cand frisca s-a intarit adaugam si sucul de piersici, amestecand usor cu o lingura. O dam la frigider pt 10 minute sa se intareasca putin.
We whip 250 ml of cream and when it's whipped we add the peach juice, gently stirring with a spoon. We place it in the fridge for 10 minutes so it thickens a little.
Punem mousse-ul de piersici peste blatul de tort racit in tava in care l-am copt. Punem tava in frigider pana cand facem mousse-ul de mure.
We place the peach mousse on top of the sponge cake. We place it in the fridge until we make the blackberry mousse.
Mousse de mure:
Zdrobim murele cu un mixer si sucul obtinut cu 40 de g zahar il punem la foc mic pentru 5 minute. Dupa aceea dam prin strecuratoare sosul pentru a indeparta samburii si adaugam cele 10 g de gelatina dizolvata si amestecam usor. Lasam sa se raceasca complet.
Blackberry mousse:
We smash the blackberries with the blender and we place the juice in a small pot on low heat, adding 40 g of sugar and we let it simmer for 5 minutes. After that we drain the juice using a sieve so we remove the seeds and we add the 10 g of gelatine already dissolved. We mix gently and we let it cool completely.
Mixam 250 ml frisca ramasa si cand e tare adaugam sosul de mure amestecand usor cu o lingura.
We whip the cream and when it's whipped we add the blackberry sauce gently mixing with a spoon.
Mousse-ul il punem deasupra in tava peste mousse-ul de piersici si nivelam frumos. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Eu am ornat tortul simplu cu mure si piersici.
We pour the mousse on top of the peach mousse and we level it nicely. We place the cake in the fridge for 3-4 hours. I decorated the cake very simple with blackberries and peach.
O felie delicioasa si colorata/ A delicious and colorful slice:
Inca una/ One more
Mai de aproape :)/Closer :) Bon appetit!!!
Grozav!
ReplyDeleteCe culori si ce arome!!!
Multumesc Gaby_d! sorry ca am lipsit de pe net o perioada, dar maine fac o tura pe toate blogurile :) Pupici cu drag!
ReplyDeleteFoarte buna reteta asta,eu o voi face cu blat din biscuiti(ca sa nu deschid cptorul).Arata minunat,un tort special de vara!
ReplyDeletePupici si o seara placuta!!!
Petronela, cred ca merge super si cu blat de biscuiti, eu am preferat pandispanul de data aceasta si mi-a luat 15 minute sa fie gata :) e foarte gustos cu o aroma subtila de musetel, data viitoare fac un ceai mai concentrat de musetel! Pupici cu drag si iti multumesc frumos de vizita!
ReplyDeleteFoarte tare ideea cu musetelul. Sunt tare curioasa ce aroma i-a dat. Pup si o zi buna!
ReplyDeleteBrindusa, se complimenteaza perfect musetelul cu piersica, si iti sugerez sa il faci putin si mai intens ceaiul pentru o aroma si mai puternica! am vazut la Tartelette mousse de musetel diferit facut, dar eu am vrut combinatii :) sper sa-ti placa daca il incerci! Pupici!
ReplyDeleteCe-mi place combinatia,tare interesant cu musetel,pupici!
ReplyDeleteBine ai revenit!Interesanta prezenta musetelului!
ReplyDeleteO prezenta inedita in persoana musetelului.. Tortul arata minunat! cu siguranta e grozav.. si racoros de vara! Pupici
ReplyDeleteOau, mai dat gata Alina cu felia asta, imi vine sa musc din ea , cred ca a fost tare buna la gust , iar prezentarea e excelenta! Pupicei!
ReplyDeletecred ca este o combinatie super aromata , arata delicios tortuletul !!!
ReplyDeletebine ai revenit !!! ;)
imi lasa gura apa draga verisoara
ReplyDeletearata...bun..prea bun ! :)
ReplyDeleteCe culori!!!...imi imaginez ce bun e mousse-ul rece,rece si cremos...perfect pentru zilele astea!
ReplyDeleteTe pup si iti doresc un long weekend placut!
Flory, de mult vroiam sa incerc combinatia cu musetel, inspirata de Tartelette :) Pupici si weekend placut!
ReplyDeleteTeo, bine v-am regasit! e grozava combinatia, o recomand cu drag!
Antonina, tortul acesta e o minunatie, usor, racoros si super aromat, desi as fi vrut o aroma putin mai intensa de musetel, eh, next time :) Pupici si weekend placut!
Adela, multumesc frumos de aprecieri :) a iesit super bun, cu siguranta il mai fac! Pupici si weekend placut!
Catkitchen, bine te-am regasit :) e un tort de vara cu arome super frumoase, sper sa-l incerci! Pupici!
E super bun vara-mea! Te pup cu drag :*
Coco, mersi frumos, si da e super bun :)
Carmen, e tortul ideal pentru vara, racoros si aromat! daca nu vrei sa pornesti cuptorul se poate face si cu blat din piscoturi sau biscuiti...Pupici si iti doresc si eu un long weekend placut!
49 grade?! omg, chiar si gandul doare! Nu as rezista la astfel de temperaturi.
ReplyDeleteTarta ta... combinatia musetel-piersici m-a facut sa visez.
Mrs Green Foot, au fost niste temperaturi insuportabile, nu puteai sta afara deloc, dar au trecut si s-a mai racorit :) e foarte bun tortul, sa-l incerci cand ai ocazia! Pupici si weekend placut!
ReplyDeleteInteresant blogul tau!!! Felicitari!!
ReplyDeleteMai mult decat perfect.Culori splendide ,arome rafinate ,parca-i taiat cu linia..............felicitari!
ReplyDeleteJudy, iti multumesc frumos si ma bucur ca iti place blogul meu, te astept cu drag sa revii! Pupici si weekend placut!
ReplyDeleteMaria, esti o scumpa! multumesc de apreciere draga mea si sper sa-l incerci ca e o bunatate! Pupici si un weekend minunat!
That is just gorgeous! It is such a pretty cake! Thanks for sharing this :)
ReplyDeleteThis is a truly lovely lilac-colored mousse cake, Alina! The combination of fresh fruits and chamomile tea is just heavenly, and it must taste gorgeous too (in fact, I'm trying to imagine now in my head how the flavors meld together, but I know it's good ;-)).
ReplyDeleteBeautiful and delicious!
ReplyDeleteMarsha, thank you so much! hope you'll try it sometime :)
ReplyDeleteMaya, the color is really amazing, and I think blueberry would have the same color as well; chamomile was very subtle, I would've loved a stronger flavor, but for sure next time it'll be :)) flavors were splendid, fresh and summery! hope you'll try it, maybe with dragon fruit? :) Thank you for your lovely visit!
Pam, thank you so much! XoXo
Arata fantastic!SI sigur e si la fel de gustos!
ReplyDeleteSalutari
xoxoxo
That is an absolutely gorgeous mousse cake! And such a beautiful combination of flavors...wonderful :)
ReplyDeleteMaya, multumesc frumos! XoXo
ReplyDeleteAlisha, thank you for stopping by and for liking my cake :) XoXo
Ce textura cremoasa a iesit! Cred ca e delicios! E prima data cand aud de musetel intr-o prajitura. Interesant!
ReplyDeleteIulia, e superb musetelul, ii da o savoare minunata! Pupici!
ReplyDeletetrebuie neaparat sa gasec un motiv sa fac spuma de piersici si musetel, trebuie sa fie foarte buna.
ReplyDeleteSper ca a mai scazut mercurul in termometrele canadiene intre timp.
Roxana, mousse-ul are o aroma deosebita, merita incercata :) temperaturile au mai scazut, dar e destul de cald inca :) Pupici cu drag si weekedn placut iti doresc!
ReplyDeleteasta va fi cu siguranta urmatoarea opera de arta pe care o sa o incerc:)
ReplyDeleteMa bucur ca te atrage tortul Ime! e superb gustul si daca esti fan musetel iti recomand sa faci mai concentrat siroul de musetel! Pupici!
ReplyDeleteCred ca a fost delicios, aroma de musetel este preferata mea, cu siguranta voi incerca desertul propus de tine! Prezentarea - excelenta ca de obicei!
ReplyDeletePupici!
Multumesc Diana! aroma de musetel e foarte subtila, recomand sa faci mai tare ceaiul de musetel pentru o aroma mai puternica! sper sa-ti placa :) te pup :*:*
ReplyDeleteArata demential!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteInteresanta reteta!
ReplyDeleteLaura si Lavinia, va multumesc frumos! e tare bun tortul acesta veti vedea! Pe aceasta cale va doresc sa aveti parte de Sarbatori Fericite, multa pace si caldura in sufletele voastre si multa bucurie langa cei dragi voua! Pupici cu drag si va multumesc pentru vizita!
ReplyDelete