Monday, May 2, 2011

Provocarea lunii Mai "Dulce Romanie" (May's "Sweet Romania" Challenge)

Share




          Am ajuns in luna Mai, denumita si "Florar" dupa traditia populara romaneasca, luna in care m-am oferit sa organizez "Dulce Romanie" pe blogul meu. Acest proiect "Dulce Romanie" a fost creat de Mihaela, de la De prin lume adunate, si reprezinta o provocare intre bloggeri culinari romani lansata cu scopul de a ne cunoaste mai bine prin intermediul retetelor noastre :)
          Cum functioneaza provocarea:  in fiecare luna, un blog gazda va tine "Dulce Romanie" pe blogul sau si va alege un ingredient sau doua principale, cu care prietenii virtuali trebuie sa prepare cate o reteta.
          Fiecare luna de pana acum in care s-a organizat provocarea a avut niste tematice foarte frumoase cu ingrediente interesante si bine alese de bloggeri minunati, pe care va invit cu drag sa ii vizitati. Asadar in luna Octombrie, Mihaela a ales ca ingredient dovleacul, in Noiembrie, Furnicuta Boscodina a optat pentru o combinatie interesanta: nucile si usturoiul, urmand ca in Decembrie, Alison sa ne incante cu peste si fructe de mare. Provocarea a continuat in Ianuarie cu Alinuta care a propus ricota si ciuperci, a urmat in Februarie Miha cu ciocolata, dupa care in Martie Carmen sa ne incante cu cafea si vin, iar in Aprilie Mimmi sa ne propuna mierea si mielul. In luna Mai provocarea a ajuns la mine pe blog, si sunt foarte incantata si entuziasmata sa fiu gazda voastra pentru aceasta luna!
          Pentru ca sarbatorile de Paste s-au incheiat de curand, m-am gandit ca ar prinde bine tuturor sa ne orientam putin pe legume frumoase, care sa reduca din caloriile acumulate si sa ne pregateasca pentru vara. De aceea am ales ca unul din ingrediente sa fie Sparanghelul, o leguma foarte bogata in nutrienti si vitamine, care face orice reteta foarte gustoasa.
             It's May already, also called "The Florist" by Romanian popular tradition, and this is the month I offered to organize "Sweet Romania" on my blog. The project "Sweet Romania", has been created by Mihaela, from "De prin lume adunate" and represents a challenge between food bloggers with the purpose of knowing each other better through our recipes :)
        How it works:  each month, a blogger will host the challenge on his blog and he will choose one or two main ingredients, which his virtual friends will have to use to prepare something in the kitchen.
        Every month that had the challenge organised had some beautiful themes and interesting ingredients and very well chosen by wonderful bloggers, who I invite you to visit in the future. So, in October, Mihaela, chose as an ingredient pumpkin, followed by Furnicuta Boscodina with walnuts and garlic, in December, Alison delighted us with fish and seafood, and in January, Alinuta suggested ricota and mushrooms. Miha chose chocolate February and in March Carmen wanted coffee and wine, followed by Mimmi in April that had the wonderful idea of choosing lamb and honey. This month the challenge arrived on my blog, and I'm very excited and honored to be your host.
        Since Easter had just ended, I thought that we should all focus on some lovely vegetables, to reduce the amount of calories accumulated in this period of time and to prepare ourselves for summer. That's why I chose Asparagus to be one of my 2 ingredients, a very healthy vegetable, rich in vitamins in nutrients, which makes any recipe delicious.

                                                           Fotografia nu-mi apartine

       Pentru al doilea ingredient m-am gandit la Dulce de leche, minunata dulceata de lapte, pentru a-l folosi intr-un desert delicios, care sa ne incante papilele gustative :)  Pentru cei care nu au acces la Dulce de leche cumparat, puteti sa vedeti la Adi Hadean (dati click pe nume) sau la Florin una din modalitatile de a prepara aceasta crema delicioasa sau am mai vazut la Elena, varianta a doua de preparare. Sper sa va fie de folos linkurile date :)
       For my second ingredient I thought of Dulce de lecheto be used in a scrumptious dessert, which will delight our taste buds :)
        

                                                          Fotografia nu-mi apartine

      Pentru a participa la provocare trebuie sa imi trimiteti pe adresa de email:   exploracuisine@yahoo.com     urmatoarele:
  1. Numele vostru
  2. Numele blogului
  3. Link-ul postarii pe blogul personal a retetei ce contine unul dintre ingredientele propuse (trebuie sa atasati link catre postarea cu provocarea de luna Mai)
  4. Poza cu preparatul final (in jur la 500 px ar fi super)
          Retetele mi le puteti trimite pana la data de 29 Mai, urmand ca pe 30 Mai sa afisez pe blog retetele participante.
 Cine nu are blog poate participa la provocare trimitandu-mi reteta si poza cu preparatul final.

   Provocarea "Dulce Romanie" pentru luna iunie o va sustine Antonina, de la Dulcegarii Culinare!

             Va multumesc tuturor pentru sustinere si va astept cu drag retetele delicioase!!!

      To participate to this challenge, you have to send me to this email address:  exploracuisine@yahoo.com the following:
  1. Your name
  2. The name of your blog
  3. The link to the post on your personal blog, that shows the recipe you made with one of the ingredients I chose (you have to mention that you want to participate to the challenge by attaching the link to this post)
  4. A picture with the prepared meal (around 500 px would be great)
If you don't have a blog, you can still participate by sending me the recipe and a photo of the prepared dish.
You can send the recipes until 29 May, and I will publish all the recipes on the 30 May.

The host for June's "Sweet Romania" challenge is going to be Antonina, from Dulcegarii culinare.

Thank you for all your support and I'll be waiting for your wonderful recipes!

44 comments:

  1. Ador sparanghelul ... cred ca voi participa si eu.. Cat despre luna iunie.... mi-ar face placere sa gazduiesc Dulce Romanie

    ReplyDelete
  2. Alina, bine ai venit la Dulce Romanie, si iti multumesc pentru gazduire. Ghici ce am facut asta seara, dupa ce am aflat ingredientele lunii mai: Dulce de leche, dupa reteta lui David Lebovitz :)) Super dulce si un adevarat deliciu. Abia astept sa ii fac niste poze si sa il postez! Asta da provocare :))

    ReplyDelete
  3. Antonina, cum tu ai fost prima care te-ai oferit sa gazduiesti si atat de rapid dupa ce am anuntat, cred ca vei fi urmatoarea gazda a provocarii pentru luna Iunie :) te astept cu drag cu o reteta pentru provocarea aceasta, sunt asa curioasa ce vor face fetele :)

    Mihaela, ma bucur ca pot sa tin la mine pe blog provocarea lunii acesteia! dar esti rapida nu gluma in bucatarie :) abia astept sa vad ce ai preparat! sigur e delicios! Te pup si iti multumesc de sustinere!

    ReplyDelete
  4. Imi plac ingredientele alese,n-am sa lipsesc de la provocare,felicitari!

    ReplyDelete
  5. Mersi Flory, te astept cu drag cu reteta :)

    ReplyDelete
  6. Alina, felicitari pentru ingredientele alese, sunt minunate! Ne apucam imediat de treaba, ca sa participam :)

    ReplyDelete
  7. Hihi.:)) ma pregateam de servici la ora aia si aveam calculatorul deschis... Felicitari pentru gazduire.... de abia astept sa vad "ce vraji mai fac fetele " :))

    Alina... iti fac o mica sugestie.. (daca o stiai imi cer scuze ca intervin) . In momentul in care faci trimiere la un link... poti sa adaugi in tag-ul ... . Acel target blank...iti deschide link-ul intr-o noua fereastra.. asa eviti sa mai fie necesar back-ul vizitatorilor catre pagina initiala. Te puup

    ReplyDelete
  8. scuze... revin ca nu m-a lasat sa introduc intre tag-rui.... in tag-ul a... introduci si target="blank"

    ReplyDelete
  9. Alina, I would love to participate! This challenge sounds very interesting. I'll be sending you a recipe and photo soon. Susie

    ReplyDelete
  10. Carmen, ma bcuur ca iti plac ingredientele si te astept cu o reteta neaparat! :) Pupici!

    Antonina, iti multumesc de sugestie, cum sunt noua in ale bloggeritului inca invat :) Te pup si te astept cu reteta :)

    Susie, I woul dlove for you to participate with a recipe to this challenge! I can't wait to see what you're cooking :) Have a great week!

    ReplyDelete
  11. Scumpa mea Alina, ce crezi ca am cumparat eu azi? Sparanghel! Prin urmare nu am cum sa nu particip la provocarea de luna asta. Te pup. :)

    ReplyDelete
  12. Ce ma bucur ca iti place Brindusa! cand am ales ingredientele ma temeam de faptul ca nu e o leguma foarte populara, dar vad ca lumea chiar gateste cu sparanghel :) Abia astept sa vad retetele :) Te pup!

    ReplyDelete
  13. Alina, multumesc mult pentru invitatie! Ador sparanghelul, si mandrei mele ii place la fel de mult (il mananca si crud, trebuie sa-l ascund de ea :))). Promit ca fac tot posibilul sa particip! Pupaturi si o saptamana minunata sa ai!

    ReplyDelete
  14. Ma bucur mult ca vrei sa participi Guvi, stiu ca fiecare dintre noi are un program haotic :) multumesc si transmit pupici tie si micutei tale!!!

    ReplyDelete
  15. Multumesc Alina de invitatie!...intru si eu in "hora"...la sparanghel si dulce de leche!!!
    Te pup si sa avem o saptamina cu soare!

    ReplyDelete
  16. Multumesc mult mult pentru invitatie, cu siguranta voi participa cu doua retete! Pa pa, o saptamana usoara! :*

    ReplyDelete
  17. Multumesc Carmen si Diana ca vreti sa participati, astept cu drag retetele :) spor la treaba si o saptamana energica sa aveti!

    ReplyDelete
  18. Alina, multumesc pentru invitatie! Am sa particip si eu cu o reteta. Am sa ma gandesc ce ingredient am sa folosesc :)
    O seara frumoasa iti doresc!

    ReplyDelete
  19. Alina multumesc de invitatie. Cu reteta de sparanghel particip sigur, sa vad ce gasesc cu dulce de leche.
    Toate cele bune,
    Isabela

    ReplyDelete
  20. Alina... multumesc de invitatie!!...
    O adevarara provocare... Nu am gatit niciodata cu sparanghel... si nici dulce de leche nu am folosit!!...
    Sper sa ajung sa fac si eu ceva... Nu am reusit sa particip la nici o provocare de pana acum!!...

    ReplyDelete
  21. Boabe de Cafea, ma bucur ca vrei s aparticipi, astept reteta ta :)

    Isabela, poti sa trimiti o reteta si doar cu unul din ingrediente :) Spor la treaba! Multumesc pentru raspuns!

    Felis, sper sa poti participa cu o reteta, nu trebuiesc folosite amandoua retetele, poti prepara ceva cu cel pe care il preferi :) te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!

    ReplyDelete
  22. I'm so glad I stopped by your blog today! I know there's a dessert with dulce de leche that I want to make...if I just can find it again I will be delighted to participate in your Sweet Romania :)

    PS...the asparagus has been wonderful at the market...we just had it roasted tonight!

    ReplyDelete
  23. I would be delighted if you would participate Lizzy! Hope you'll find the recipe!

    ReplyDelete
  24. Alina si eu sunt la fel de noua ca tine :) Iar daca stiu ceva imi place sa impartasesc ;) Te pup

    ReplyDelete
  25. Ador sparanghelul !! Multumesc mult de invitatie scumpa mea. <3<3<3 Voi participa negresit! Pupici :*:*

    ReplyDelete
  26. Multumesc Alina pentru invitatie,am sa incerc in limita timpului disponibil sa particip,ingredientele sunt foarte bine alese,cred ca am sa aleg dulche de leche si am sa il prepar in casa.

    ReplyDelete
  27. Ana Maria, ma bucur ca vrei sa participi, te astept cu reteta :) Pupici!

    Craita, sper sa poti participa la provocarea aceasta, mi-ar face mare placere sa te am printre participanti!

    ReplyDelete
  28. M-ai omorat cu amandoua ingredientele :D Dar trebuie sa ma descurc intr-un fel, poate ca e vremea sa gust si eu sparanghelul pentru prima data in viata mea :)))

    Multumesc pentru invitatie, Alina, te pup!

    ReplyDelete
  29. Oana, te rog sa indraznesti pentru ca sparanghelul e foarte sanatos, si cine stie, ai putea descoperi o noua leguma favorita :) Pupici si iti multumesc de raspuns!

    ReplyDelete
  30. Alina, Multumesc pentru invitatie...apreciez mult. Esti o scumpa.
    I think I'll stop by to see the various recipes you receive...I might even try some:). Hope your day is going well...and have a lovely rest of the week!

    ReplyDelete
  31. eu anul asta inca nu am gatit sparanghel! trebuie sa ma mobilizez :))

    ReplyDelete
  32. Thank you Ellie, hope you'll like what you'll see here :) thank you for your visit and have a beautiful day!

    Zazuza, asa si eu ca si tine, noroc cu provocarea :))

    ReplyDelete
  33. Alina,multumesc pentru invitatie.Nu voi participa cu tarta deja postata.Zilele astea sînt cam ocupata,dar sper sa-mi treaca prin cale o legatura frumoasa de sparanghel.Luna mai abia a început :D

    O seara placuta,
    Maya

    ReplyDelete
  34. Maya, iti multumesc de raspuns, poate gasesti o reteta frumoasa cu care sa ne incanti :) daca nu cu sparanghel, poate cu dulce de leche!

    ReplyDelete
  35. Oh asparagus, love them both but I really love asparagus...I will try to come up with something for this :) Congratulations on hosting and I know it will be wonderful :)

    ReplyDelete
  36. I'll be waiting for the recipe Alisha! Thank you for wanting to participate :)

    ReplyDelete
  37. Multumesc pentru invitatie si felicitari pentru gazduire.
    Pup si o seara frumoasa!

    ReplyDelete
  38. Multumesc Maria! O seara frumoasa iti doresc de asemenea!

    ReplyDelete
  39. Am trimis mail cu o reteta. L-ai primit?

    ReplyDelete
  40. Am primit Brindusa, multumesc! Ti-am raspuns deja :) Pupici si ai o reteta pe cinste!

    ReplyDelete
  41. multumesc pentru invitatie, am sa-mi dau silinta sa particip, desi nu pot promite
    gazduire placuta Alina

    ReplyDelete
  42. Mi-ar face placere sa te am printre participanti Roxana :) Multumesc pentru vizita!

    ReplyDelete
  43. Sper sa resusesc sa adaug o reteta si cu ingredientul nr 2, dar oricum ar fi, multumesc fain pt invitatie. O seara faina! :)

    ReplyDelete
  44. Multumesc pentru participare Andreea, am vazut reteta, e minunat de frumoasa! Abia astept sa pun toate pozele la un loc :) astept emailul tau cu datele retetei!

    ReplyDelete

Astept comentariile voastre cu mult drag, pentru ca sunt foarte importante pentru mine si ma bucura de fiecare data! Va multumesc mult! (I'm always waiting to see the comments on my posts, they're very important to me and they make me smile each time! Thank you so much!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...