▼
Sunday, September 4, 2011
Salata de conopida cu maioneza (Cauliflower Salad with Mayonnaise)
Ce bine e sa pot posta din nou ceva bun, mi-a fost teribil de dor de toate blogurile si retetele minunate dar mai ales de toti cei care ma vizitati! viata mi-a rezervat niste schimbari lately, asa ca a trebuit sa tot aman activitatea pe blog :( vreau sa stiti insa ca am citit toate mesajele lasate, am incercat pe cat posibil sa va urmaresc si pot sa sa va spun ca am sa-mi dau silinta sa nu mai absentez atat de mult :) am avut o vara incarcata pe toate planurile si am gatit destul de putin, dar tot am reusit sa mai fac cate ceva bun :) promit sa recuperez timpul pierdut!
Am zis ca e foarte potrivit sa postez reteta pentru salata de conopida, pe care sunt sigura ca toti o cunoasteti deja, doar e atat de simplu de preparat! nu e una dintre preferatele mele, dar atunci cand o prepar o mananc cu multa pofta :) Enjoy!
It feels so good to be able to post something delicious again, I terribly missed all the lovely blogs and the mouth watering recipes, but most I missed all you wonderful people that visit me! life has reserved some changes for me lately so I had to keep delaying my blog activity :( I want you to know though that I read all your messages and I tried to follow you as much as I could and I can only say that I promise to do my best and keep up with everything better :) I had a very complex summer on all levels and I barely cooked but I did make some delicious meals that I need to show you!
I think it's the best moment to post my Cauliflower salad, which I'm sure you all know it by now, since it's so easy to make! it's not one of my favorites, but I do love it each time I prepare it :) Enjoy!
Ingrediente/Ingredients:
2 buc conopida/2 pcs of cauliflower
1 ceapa/1 onion
3 galbenusuri/3 egg yolks
1 lingurita mustar/1 teaspoon with mustard
300 ml ulei vegetal/300 ml vegetable oil
sare, piper/salt, pepper
suc de lamaie/lemon juice
Cum se face/How it's made:
Mai intai curatim conopida si o desfacem in buchetele mai mici si o fierbem in apa sarata cam 20 de minute.
We first clean the cauliflower and we break it in small bouquets and we boil it in salted water for 20 minutes.
Cand e fiarta o strecuram bine de apa si o zdrobim bine cu furculita sau cu un chopper.
When it's tender we drain it very well and we smash it with a fork or using a chopper.
O lasam sa se raceasca si facem maioneza din 3 galbenusuri, putina sare si mustar, adaugand treptat cate putin ulei la inceput, pentru a nu se taia. Continuam sa punem ulei pana cand am obtinut cata maioneza dorim, mie imi place mai multa.
We let the cauliflower cool and we start making the mayonnaise using 3 egg yolks, a pinch of salt and mustard, adding oil a little at a time. We continue adding oil until we obtain the amount of mayonnaise that we want, I usually want more.
Cand conopida s-a racit de tot o amestecam cu maioneza obtinuta si cu ceapa tocata, adaugam suc de lamaie dupa gust, sare, piper si servim. E super buna si extrem de rapid de facut si perfecta ca aperitiv pentru petreceri! Bon appetit!
When the cauliflower has cooled completely, we combine it with the mayonnaise and chopped onion, we add some lemon juice according to taste, salt and pepper and we serve. It's delicious and so simple to make and goes perfectly as an appetizer for parties! Bon appetit!
Minunata/Lovely
Mai de aproape/Closer:
O salata potrivita oricand!Si mie imi place ca e gustoasa si rapida!Bine ai revenit!
ReplyDeleteMultumesc Teo, esti o scumpa! nu stii cat de mult mi-a lipsit sa scriu pe blog!!! Te pup cu drag!
ReplyDeleteBine ai revenit ! cand mai faci salata de conopida incearca si varianta mea :usturoi in loc de ceapa si mult marar !am sa incerc si e varianta ta cu ceapa.
ReplyDeletecu siguranta merita incercata aceasta salata.pupici
ReplyDeleteAlina bine ai revenit pe scena culinara ;)) Ma bucur ca ai avut parte de clipe frumoase!! Cat despre papica.. lovely cum ii zici !! Noi nu prea ne omoram cu, conopida.. dar asa o data pe an merge... Dar eu vroiam sa-ti spun altceva... Sa incerci reteta de maioneza a gabrielei.. am pus si eu link-ul cristinei (ca la ea am vazut-o prima data) la retete de somon si creveti la gratar. Se face in 30 secunde.. si nu mai risti nimic.. Eu de cand am vazut-o, am pregatit-o numai asa.. si n-am avut probleme, plus de asta, a crescut productia de maioneza.. si respectiv salatele ce-o contin.. Oricum jos palaria pentru munca depusa, ca nu-i tare usor de facut..Te pup si-ti doresc o saptamna de vis!!
ReplyDeleteAlinaaaaa,bine ai revenit,mi-ai lipsit foarte mult!Imi place tare mult salata de conopida.Pupici!
ReplyDeleteAsta da reteta simpla! mai ales pe caldurile astea; toata vara ne-am "delectat" cu conopida; pupici, Ana
ReplyDeleteBine te-am regasit! Sper ca schimbarile pomenite au fost de bun augur si ca vom avea, amandoua, mai mult timp pentru gatit. Iti doresc o saptamana usoara!
ReplyDeleteBine ai revenit Alina! Super buna, super bine arata, super prezentare! puup cu drag!
ReplyDeletebine ai revenit la culinarit !!!! ... mie imi place salatica de conopida cu mult, mult usturoi , acum mi-ai facut o mare pofta de ea !!!!
ReplyDeletewelcome back! chiar ma intrebam unde ai disparut, pe ce plaje exotice :)
ReplyDeletePansy, multumesc pentru urare, bine v-am regasit! varianta cu usturoi o face mama mea, e super bun! eu marar folosesc foarte rar, pentru ca nu ma impac prea bine cu el, dar voi incerca sugestia ta :) Pupici cu drag!
ReplyDeleteSarah, sa o incerci ca e tare buna! Pupcii cu drag si tie!
Antonina, ce dor mi-a fost de tine si de energia pe care o transmiti! despre conopida pot sa-ti spun ca nici eu nu ma omor dupa ea, de aceea o consum relativ rar, dar in salata aceasta e chiar buna :) trebuie sa vad si eu reteta aceea de maioneza, macar sa mai scurtez din timp...eu fac cu mixerul si cam in 3 minute e gata; te pup cu drag si iti multumesc de vizita draga mea!!!
Flory, ce draguta esti!!! te pup de mii de ori si sa stii ca mi-a fost si mie tare dor de tine!
Ana, salata aceasta o prepar cand nu am chef sa toc vinetele :))) e mult mai rapida! te pup si sa stii ca mi-a fost dor de tine!
Guvi, schimbarile sunt bune intotdeauna doar ca ia ceva timp pana te obisnuiesti cu noul ritm...sper sa-mi revin curand la activitatea normala pe blog, mi-a fost extraordinar de dor sa scriu ceva! Pupici si spor la bucatarit!
Adela, iti multumesc frumos! salata e tare simpla dar buna! cred ca si tu o faci la fel, doar esti din zona mea :) Pupici pt tine!!!
Catkitchen, iti multumesc frumos de primire! next time fac si eu cu usturoi salata aceasta, ca mi-ai facut pofta acum :) te pup cu drag si sper sa tin pasul cu voi, frumoase gospodine!
Mihaela, am fost cam ocupata de vreo luna asa, dar sper ca treptat sa imi intru in ritmul normal, mi-a fost supeeeer dor de blogerit :) mi-a fost dor de mancrurile tale minunate, abia astept sa dau o raita pe la voi toate! XoXo!
Este buna conopida cu muuult usturoi si ceapa.Imi place.Te astept si eu pe la mine,daca iti face placere.Te pup!
ReplyDeleteSigur ca vin Dia, cu multa placere! si mama mea face conopida cu usturoi :) e tare buna asa! Pup cu drag!
ReplyDeletebine ai revenit Alina. Mi-a fost dor sa te citesc. chiar ma gandeam ce mai faci. nu te-am mai favut nici pe facebook.
ReplyDeletema bucur sa aud ca acum esti mai bine :) sper sa ne incanti de acum incolo mult mai des cu retete deliciouse
Multumesc din suflet Roxana, esti o draguta! mi-a fost si mie foarte dor sa vad ce mai faceti voi, urmeaza saptamana aceasta sa dau o tura si sa ma minunez de ce faceti voi in bucatarie! voi incerca sa tin pasul putin mai mult ca pana acum, sper sa reusesc :) Te pup cu mult drag si-ti doresc sa ai parte d eo toamna frumoasa Roxana!
ReplyDeleteNu am incercat conopida cu maioneza pana acum, dar mi-ai facut pofta. E cam greu sa rezist cand e vorba de maioneza home made :) O zi frumoasa!
ReplyDeleteMi-ai lipsit, Alina.Astept sa vad cu ce ai venit din vacanta prelungita :) Eu sunt innebunita dupa conopida, iar sala ta pur si simplu mi-a lipit limba de monitor!
ReplyDeletePup.
D, sa stii ca e tare buna salata cu conopida, desi tind sa cred ca varianta cu usturoi e mai buna decat cea cu ceapa, incearca cu amnadoua si vezi care iti place mai mult :) te pup cu drag!!!
ReplyDeleteBrindusa, multumesc frumos pt cuvintele tale! imi intru treptat inapoi in ritm, sper sa tin pasul cu blogul ca mi-a fost si mie dor de voi toti! Pupici frumoasa gospodina!
Alina, you've been gone for a whole month and I've missed coming here! So glad you're back with this lovely recipe. I've never had cauliflower salad like this before, and the way you've presented it looks so enticing. Once I tried making mayonnaise at home too, but failed miserably!
ReplyDeleteMaya, I missed you a lot!!! didn't had a chance to see your lately beautiful recipes, it's going to take me some time until I catch up, but I'm glad to be back :) this salad is wonderful if you're a cauliflower fan and of course, it can be made with store bought mayonnaise, though it's easy to make, I always get it right :) Hope you had a great summer Maya! Kisses and hugs 4 U!
ReplyDeleteSo happy to see you back! What a beautiful way to prepare cauliflower...delicious :)
ReplyDeleteThank you Alisha! I'm happy to be back, even though not as much as I would like to :) XoXo
ReplyDeleteAlina, welcome back!!! Ai inceput in forta cu una dintre salatele mele preferate, si eu o prepar exact la fel si e delicioasa! Pupici, asteptam noi postari :)
ReplyDeleteDiana, conopida nu e preferata mea, dar din cand in cand prepar salata aceasta, care imi place mult! te pup cu drag si iti multumesc pt urare! sper sa postez ceva curand, daca ma ajuta timpul :))
ReplyDeleteBine ai revenit! Sa nu mai lipsesti asa de mult, ca ne-ai lipsit. Te astept din nou cu retete delicioase. Pupici! xxoxoxo
ReplyDeleteLife has been busy, but I've missed your blog...so good to see your still at it...I am too, but I'm gone from Blogger and on to Wordpress...looking forward to more great recipes from you!
ReplyDeleteMultumesc frumos Mimmi de invitatie, sa vad cum ma organizez, in ultima vreme, timpul mi-a lipsit cu desavarsire din pacate :( te pup si iti doresc succes cu concursul!
ReplyDeleteAna Maria, esti tare draguta! mi-e dor sa scriu pe blog, doar ca nu reusesc sa ma adun sa pozez retete si sa le si postez, am trecut printr-o perioada tare aglomerata lately :( dar imi revin eu, nu uita de mine! Te pup draguta mea :*:*
ReplyDeleteSusie, I'm gonna visit your new address soon, sorry I've been so busy lately, that I didn't have any time to post anything...hope you're having a wonderful end of fall! Hugs
Alina, I hope whatever has been keeping you from blogging, will resolve itself soon. Best wishes.
ReplyDeleteImi place la nebunie aceasta salata! Eu las conopida buchetele mici si in maiopneza pun si un catel de usturoi pisat!
ReplyDeleteHelo! pe cand o reteta noua? ca ne este dor ;)
ReplyDeletepupici Ana
Ce mult imi place vasul dar si salata.
ReplyDeleteThere was absolutely a nice appetizer I getting hungry now.
ReplyDeletezonia
It really brings out the flavor, but for some reason I never make it. I should - it's a perfect holiday treat.I can't wait to be back to cooking again!
ReplyDeletelouise
It really is a great salad Louise, hopefully you'll try it soon! thank you for your visit!
DeleteAh, ce salata pufoasa! Abia astept sa o fac si eu in varianta cu ceapa (acasa obisnuiam sa pun usturoi), sunt sigura ca e delicioasa!
ReplyDeleteE tare buna cu ceapa, mie doar asa imi place, chiar nu am facut de mult timp :) Multumesc de vizita, esti draguta!
Delete